Jacobs Hout- en Bouwmaterialen

Jacobs Hout- en Bouwmaterialen

Jacobs Houthandel is eind 2022 overgenomen door Jorin Jacobs en Jorgo van Zutphen. Ze zijn hard aan het werk om vernieuwing binnen het bedrijf door te voeren. Ook willen ze stappen maken op gebied van marketing en communicatie, met name ook de focus op social media. Wij zijn ingevlogen om dit gedeelte op ons te nemen.

Als eerste hebben we een aantal creatieve sessies gehad met de mannen van Jacobs en Mikk Marketing. Al snel werd duidelijk dat Houthandel Jacobs niet meer alles omvattend was voor het huidige aanbod. De naam werd veranderd in Jacobs Hout- en Bouwmaterialen. 

KlantJacobs Hout- en Bouwmaterialen
OpdrachtSocial media | Contentmarketing
Instagram@jacobshoutenbouwmaterialen
LocatieHeeswijk-Dinther
Jacobs hbm

Optimaliseren

Voor Jacobs Hout- en Bouwmaterialen zijn we in 2023 gestart met het optimaliseren van de bestaande social mediakanalen Facebook en Instagram. Gezien er zakelijk veel kansen liggen op het platform LinkedIn, hebben we een bedrijfsprofiel ontwikkeld om zo de zakelijke markt te bereiken. Met succes, want na enkele weken bereikte we met LinkedIn 250+ volgers en dus een flink bereik!

Contentkalender

Na het inrichten en optimaliseren van de social mediakanalen, volgde het ontwikkelen van een contentkalender. Hierin staat wat, wanneer, op welke kanalen geplaatst wordt. Het biedt structuur. Door het bedenken, creëren en plannen van de content, ontzorgen wij Jacobs op het gebied van social media.

“Na de overname en verbouwing van de showroom, werd het tijd om de marketing en communicatie tegen het licht te houden. Via via kwamen we uit bij Roze Pepers in Heeswijk-Dinther. Om onze producten en diensten naar buiten te brengen hebben we volledig ingezet op social media waarin Roze Pepers ons volledig in ondersteunt en ontzorgt. Van teksten schrijven tot het plaatsen van berichten, ze nemen alle zorgen voor ons uit handen. Maud en Sam weten waar ze over praten en weten de juiste doelgroepen te bereiken, wat ons veel tijd en rust geeft. We zijn erg te spreken over de manier van werken en communiceren en hopen hier nog lang gebruik van te maken!”

Jorin Jacobs

Jorin Jacobs

Eigenaar Jacobs Hout- en Bouwmaterialen

Beeldbank aanleggen met sfeerbeelden

Voor de heren van Jacobs hebben we een beeldbank gecreëerd waardoor we de showroom, de winkel, hout- en bouwmaterialen en andere producten en diensten goed kunnen uitlichten. Deze worden gebruikt voor social media, de website, de webshop, maar ook advertenties die geplaatst worden in (vak)bladen. We ontwikkelen de content op een manier waardoor deze breed inzetbaar is. Hieronder een sfeerimpressie van de content die we creëren.

Creatief sparren en snel schakelen

Regelmatig plannen we een (korte) meeting in om samen met de mannen van Jacobs te sparren. We hebben het kort over de samenwerking, over dingen die nog op de planning staan en andere gang van zaken. Zo zijn wij weer op de hoogte en nemen we dit mee in de contentkalender. En dat werkt fijn, ook voor ons.

Samenwerken?